Jednoduchý domácí pudink

29.03.2018

Máte z dětství zažité, že pudink se prostě dělá tak, že vsypete obsah sáčku do mléka a mícháte? Já tedy ano. 

Při přechodu na zdravější životní styl jsme začali číst složení všeho. No a po přečtení obsahu sáčku s pudinkem jsme se na sebe s manželem podívali a oba dva jsme měli na jazyku to samé - "To přece musí jít lépe."

A jaké je vlastně složení kupovaných pudinků? Povětšinou kukuřičný škrob, aromata, barviva. Jak prosté a jednoduché. Trocha brouzdání na internetu, trocha domácích experimentů a jednoduchý a hlavně rychlý domácí pudink je tu:

Ingredience:

  • 0,5 litru mléka
  • 35g kukuřičného škrobu
  • 2 - 3 lžíce cukru
  • 1 vrchovatá lžíce marmelády / rozmačkaného ovoce


Postup:

1. Na plotnu dáme v hrnci cca 2/3 mléka a přivedete k varu. Ve zbývající 1/3 mléka rozmícháte metličkou kukuřičný škrob.

2. Do vařícího se mléka přidáme cukr a marmeládu / ovoce / kakao, ... meze se nekladou.

3. Do směsi vléváme pomalu a za stálého míchání mléko s kukuřičným škrobem. Mícháme ještě chvíli do zkrémovatění.

4. Vlijeme do skleniček, mističek, ... a necháme vychladnout.

TIP 1: Do teplého pudinku můžeme přimíchat kousky ovoce a jiných pochutin.

TIP 2: Oblíbila jsem si pudink jíst ještě horký, naliji jej do hrníčku na čaj a lžičkou ujídám. Super na zimní večery pod dekou u oblíbeného filmu.